Achter de schermen…..

Sinds 2008 houden wij de verhalen van de Grote Optimist in leven. Waarom? Omdat wij er zelf ontzettend veel plezier aan beleven. Wij zien overal wel een positieve campagne tegen ‘iets’ in. Soms tegen zomaar iets wat ons zwaar irriteert. Het kan een nare ziekte zijn, of een vreemde zet in de maatschappij of tegen beperkte creativiteit en optimisme van ondernemers. De Grote Optimist is onze positieve campagneleider om mensen continu te inspireren. Via alle kanalen die wij leuk vinden. Op straat, in magazines of op blogs van mede-ondernemers. Meer informatie? Bel ons op 06 537 41 304

Op dit moment schrijven en tekenen wij tegen de negatieve gevolgen van Corona. Wij motiveren jou sportief, creatief en ondernemend te blijven. Gewoon, door middel met een knipoog langs de digitale snelweg. De Grote Optimist probeert iedere seconde jou te prikkelen goed te blijven doen.

Wij vinden optimisme het beste alternatief. Die verbeelding mag iedereen zien. Online en op straat.

Dit verhaal is voor ons een hobby maar ook een creatief uitlaatklep. De Grote Optimist houdt ons scherp en prikkelt ons dagelijks humeur. Ook wij hebben zo nu en dan een dikke duim in het gezicht nodig.

Samen zijn we de Grote Optimist

Tekeningen van Peter van der Wiel

Een tekenaar in hart en lever. Van kleins af aan heb ik al getekend. Met een schetsboek op schoot zaterdagochtend tekenfilms kijken op tv. Ik ben altijd al een liefhebber geweest van het getekende. Van hoge kunst zoals Calvin and Hobbes en Garfield tot de mondiale printjes zoals een Nachtwacht van een Rembrand en de stukken van ene Dali.

Ooit ben ik begonnen met het tekenen van de ochtend show Stendersvroeg met Rob Stenders, Fred Siebelink en Margreet van Gils, en later voor de ochtendshow van Giel Beelen. Voor 3fm en de Vara heb ik veel getekend, waardoor ik voor veel andere mensen heb kunnen tekenen. Altijd op zoek naar nieuwe dingen om te tekenen, zoals inktober, movember, mijn collega’s, thuis situaties en natuurlijk ook nieuwsberichten.

Het enige waar ik helaas te weinig van heb is de mogelijkheid van het maken van een verhaallijn. Ik heb daarvoor een klankbord nodig om mijn gedachten te laten kronkelen. Gelukkig is daar mijn goede vriend Pascal Waanders die voor meer dan een verhaallijn kan zorgen en waar ik telkens weer een cartoon van kan maken.

Peter van de Wiel
www.peterscartoons.nl

Verhalen door Pascal Waanders

Chronisch ambitieus en maak sinds 2004 graag het onmogelijk mogelijk. Commercieel en sportief, creatief en gedreven. Voor mij geldt altijd dat optimisme het beste alternatief is, in alle opzichten. Ik denk in beelden en schrijf vanuit metaforen. Dat vervolgens Peter daar een tekening van maakt…..maakt mijn dag altijd weer goed.

Mijn commerciële en creatieve genen komen van mijn vader. Sinds ik mij kan herinneren stonden wij al op de markt met lijsten, posters en spreuktegels. Ik ben opgegroeid met de voordelen van het internet. Sinds 2004 daar echt heel veel tijd voor gemaakt. Tijdens online studies op het gebied van webdesign en creatieve software. Bij mij draait alles om communicatie, pro-actief en sociaal. Ik adviseer dan ook iedere ondernemer om direct te starten met bloggen. Mijn idee: Het is nooit te laat om vandaag te starten.

Sinds 2009 is Peter mijn grootste creatieve klankbord op het gebied van …….. creatief ondernemerschap. Wij begrijpen elkaar op het gebied van beeld-communicatie. 👍 Waar ik sneller type dan het geluid zorgt Peter voor die harde knal op het beeldscherm. Samen knallen wij De Grote Optimist door de geluidsbarrière.

Pascal Waanders
www.pascalwaanders.nl